Dr. Czigléczki Gábor: Gerincbetegek kézikönyve

(4 vásárlói értékelés)

2600 Ft

A gerincfájdalmak előfordulási gyakorisága évről évre növekszik, hazánkban 1,9-2,6 millió magyar ember lehet érintett. Ha Ön is közöttük van, biztosan több kérdés is megfogalmazódott Önben betegségével kapcsolatban.

A könyv célja a gerinc megbetegedéseivel kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolása, a betegek ismeretanyagának bővítése, mely hozzájárulhat a teljes testi és lelki gyógyuláshoz. Bemutatásra kerülnek a gyakoribb gerincbetegségek okai, tünetei, diagnosztikai és kezelési lehetőségei. Hasznos tanácsok olvashatóak, hogy milyen jelekre érdemes odafigyelni a gerincfájdalmak jelentkezése esetén, valamint milyen teendők vannak, akár konzervatív (nem műtéti), akár műtéti kezelésre kerül sor.

A szerző Dr. Czigléczki Gábor, PhD gerincspecialista. Hivatása a gerincbetegek gyógyítása és elkötelezett híve a kevésbé invazív gyógyítási eljárásoknak, köztük az endoszkópos gerincsebészetnek. Könyvei felvilágosítást adnak minden érdeklődőnek hazánk egyik leggyakoribb betegségcsoportjáról, a gerincbetegségekről.

Kategória:

A szerzőről:

Dr. Czigléczki Gábor, PhD.
idegsebész szakorvos, gerincspecialista

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, Gerincsebészeti Osztályán dolgozom orvosként. Tudományos munkámat a Semmelweis Egyetem, Idegsebészeti Tanszékén végzem, főbb érdeklődési területem a minimálisan invazív gerincsebészeti technikák fejlesztésében és alkalmazásában való részvétel.

A könyv megírásával elsődleges célom az volt, hogy a gerincfájdalommal élők minden, a betegségükkel kapcsolatos kérdésükre megbízható és kielégítő válaszokat kapjanak, és ezáltal segíthessem őket abban, hogy hétköznapjaik fájdalommentesebbé váljanak.

Munkám során gyakran szembesülök azzal a jelenséggel, hogy a betegek többségében a gerincbetegségek diagnózisa után rengeteg kérdés merül fel, melyekre adott esetben nem feltétlenül megbízható internetes forrásokból vagy a szükséges orvosi háttértudással nem rendelkező ismerőseiktől szeretnének válaszokat kapni.

Olvass bele

Egy kisebb részletet megosztunk Veled, hogy bele tudj olvasni a könyvbe.

A teljes könyv ilyen példákkal és megoldási javaslatokkal.

A könyvvel az volt a célom, hogy segítsek a különböző gerincproblémákkal küzdő embereknek feltérképezni a fájdalmat kiváltó okokat, illetve megoldási javaslatokat adjak.

IV. fejezet: A porckorongsérv vagy más néven gerincsérvIV.7.: Meggyógyulhat e magától a porckorongsérv?

A porckorongsérvek kialakulásakor, főleg amikor hirtelen vagy rossz mozdulat következtében alakulnak ki, a sérv az ideggyök nagymértékű megnyomását okozhatja, mely ennek hatására begyulladhat. Az ideggyulladás (radiculitis) hatására az ideggyökben ödéma alakul ki, mely belülről is feszítő hatást vált ki. Ilyen akut fájdalmas epizódokban a betegek által tapasztalt fájdalom a gyulladás miatt jelentősen nagyobb lehet, mint alaphelyzetben. 1-3 hét elteltével, szigorú pihenéssel, fájdalom és gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel a gyulladás visszahúzódhat, így a fájdalom magától is javulhat.

Amennyiben a betegek ezt az akut fájdalmas epizódot átvészelik és nem kísérik a fájdalmat egyéb tünetek, úgy az elkövetkező hetekben-hónapokban a puha, nem kiszakadt, elődomborodó porckorong zsugorodhat. A zsugorodás a sérv méretének csökkenését eredményezi, melynek hatására az ideggyök felszabadulhat a nyomás alól. Kiszakadt sérvek esetében a kiszakadt darab ugyancsak zsugorodhat és amennyiben a fájdalom elviselhető szintre csökken, valamint egyéb tünetek nem kísérik a fájdalmat, fél-1 év időtartamban (egyénileg változó) akár fel is szívódhat.

Összegészében nem maga a porckorong gyógyul meg, hiszen az már egy eleve degenerált, kopott szövetdarab, hanem az általa okozott tünetek oldódnak olyan mértékben, hogy az a betegeknek panaszokat már nem fognak okozni és további életvitelükben nem fogja zavarni őket.

Miért érdemes megszerezned ezt a könyvet?

Praktikus tanácsokat tartalmaz

A gerincbetegek igényeinek felmérésével, a főbb témakörök körbejárásával kerültek kidolgozásra az egyes fejezetek.

Közérthető fogalmazás

A kézikönyv egyszerűen, laikusok számára is érthetően fogalmaz. A latin szakszavak mellőzésre kerültek a betegségek leírása során, de a fontosabb szakkifejezések részletes magyarázata is megtalálható a könyvben.

Nem kell az interneten kutatni a válaszok után

Több órás vagy napos internetes keresés helyett már egy összegyűjtött és a leggyakrabban felmerülő kérdésekre válaszokat adó kézikönyvet kapnak a betegek.

Egyedi illusztrációk

Könnyebb megértést jól illusztrált ábrák, valamint képek segítik

Könnyen hordozható, kisméretű

A könyv szerkesztésénél fő szempont volt, hogy a betegek bárhova magukkal tudják vinni a kézikönyvet és szabadidejükben olvasni tudják.

Hiteles információk

Felmerülő kérdéseire közvetlenül az orvostól kaphat választ.

Dr. Czigléczki Gábor: Gerincbetegek kézikönyve termékről 4 értékelés

 1. Csaba

  Mindenkinek ajánlom, aki érdeklődik a témában és szeretne hasznos ismereteket szerezni.

 2. Miklós

  Érdekesnek találtam

 3. Gyöngyi

  Ez a könyv rendkívül informatív és segítőkész, hiszen megtalálhatóak benne azok az információk, amelyek segítettek nekem jobban megérteni a gerincsérv okait és kezelési lehetőségeit. Könnyen érthetően és részletesen bemutatja a gerincsérv kialakulásának folyamatát, a kockázati tényezőket, valamint az otthoni és orvosi kezelési lehetőségeket.

 4. Ferenc

  Jó olvasmány, tele hasznos infóval.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…