Dr. Czigléczki Gábor: A derékfájdalom és porckorongsérv otthoni kezelése

(5 vásárlói értékelés)

2400 Ft

A szerző fő törekvése, hogy a gerincfájdalommal élőket segítse a problémáik megoldásában. Szeretné őket megtanítani arra, hogyan tudnak a gerincbetegségekkel együtt élni, valamint milyen kezelési lehetőségek vannak a fájdalmak esetén. Ugyanakkor rendkívül fontosnak tartja a megelőzést is, hiszen egy kialakult gerincbetegség már krónikus állapot, legtöbbször nem visszafordítható, így annak megelőzése kritikus jelentőségű. A könyvben számtalan triviálisnak tűnő, ugyanakkor nagyon fontos téma kerül bemutatásra, többek között. „Hogyan kell helyesen ülni?”, „Min érdemes feküdni, aludni”? stb.

A szerző Dr. Czigléczki Gábor, PhD gerincspecialista. Hivatása a gerincbetegek gyógyítása és elkötelezett híve a kevésbé invazív gyógyítási eljárásoknak, köztük az endoszkópos gerincsebészetnek. Könyvei felvilágosítást adnak minden érdeklődőnek hazánk egyik leggyakoribb betegségcsoportjáról, a gerincbetegségekről.

Kategória:

A szerzőről:

Dr. Czigléczki Gábor, PhD.
idegsebész szakorvos, gerincspecialista

Akik már ismerik munkásságomat tudják, hogy fő vágyam a gerincfájdalommal élők segítése a problémáik megoldásában. Szeretném őket megtanítani arra, hogyan tudnak a gerincbetegségekkel együtt élni, valamint milyen kezelési lehetőségek vannak a fájdalmak esetén. Ugyanakkor rendkívül fontosnak tartom a megelőzést is, hiszen egy kialakult gerincbetegség már krónikus állapot, legtöbbször nem visszafordítható, így annak megelőzése kritikus jelentőségű.

A könyv nem azért íródott, hogy helyettesítse a szakszerű orvosi vizsgálatot és kezeléseket. Hiszem, hogy a teljes testi és lelki gyógyuláshoz azonban nemcsak az orvos által vezet az út. Ugyanolyan fontosnak tartom a betegek részéről megtett lépéseket vagy akár az otthoni kezeléseket is. A könyvben igyekszem összefoglalni mindazon tudnivalókat, melyet egy gerincfájdalommal élő otthon önállóan is megtehet gyógyulása érdekében.

Olvass bele

VI. Ágynyugalom, pihenés és alvás kérdése

Gyakran hallhatjuk, hogy hátfájdalmak vagy porckorongsérves megbetegedés esetén ágynyugalom javasolt. A betegek is érezhetik, hogy ha erőltetik a mozgást ilyenkor, akkor a fájdalmak átmenetileg vagy estére felerősödhetnek, elviselhetetlenné válnak. De mit jelent pontosan az ágynyugalom és pihenés a gerincbetegek esetében, mindez nagyon ritkán kerül pontos megfogalmazásra.

Az ágynyugalom nem azt jelenti, hogy az alapvető szükségletek kielégítéséhez (higiénia, kiválasztás, táplálkozás stb.) sem szabadna felkelni. Egyszerűen az aktív munkavégzés időszakos csökkentését értjük alatta. Ilyenkor a nehéz dolgok emelését, illetve a megterhelő munkát kell kerülni, valamint minden olyan mozgásformát, ami a fájdalmakat felerősítheti. A fájdalmak kialakulásának kezdetén az érintett idegek gyulladása is hozzájárulhat a panaszokhoz, így minden megterhelő mozgás fenntarthatja a gyulladást és akadályozza annak lehúzódását.

Pontosan hány nap az optimális időtartam az ágyban töltéshez? A kérdésre a választ már évtizedek óta próbálja a nemzetközi szakirodalom is megválaszolni, azonban a vélemények ellentmondásosak. Számos vizsgálatot végeztek már, hogy kiderítsék, hány napos pihenés a legideálisabb akár derékfájdalom, akár porckorongsérves fájdalom esetén. Az értékelés során figyelembe kell azt is venni, hogy a beteg állapota milyen gyorsan javulhat, másrészt pedig azt, hogy ez mennyi nap kiesést jelent a munkából. Természetesen minden betegnek az egészsége a legfontosabb, de tartós munkából való távolmaradás szociális és lelki megterhelést is jelenthet az érintetteknek, így végső soron ezen szempontokat is figyelembe kell venni. Az alábbiakban bemutatott esetek csak önmagában fájdalmas esetekre vonatkoznak, nem kísérik a betegségek egyéb tünetek (például izombénulás), ugyanis ezekben az esetekben a kezelés teljesen más megítélést igényel.

Miért érdemes megszerezned ezt a könyvet?

Praktikus tanácsokat tartalmaz

A gerincbetegek igényeinek felmérésével, a főbb témakörök körbejárásával kerültek kidolgozásra az egyes fejezetek.

Közérthető fogalmazás

A kézikönyv egyszerűen, laikusok számára is érthetően fogalmaz. A latin szakszavak mellőzésre kerültek a betegségek leírása során, de a fontosabb szakkifejezések részletes magyarázata is megtalálható a könyvben.

Nem kell az interneten kutatni a válaszok után

Több órás vagy napos internetes keresés helyett már egy összegyűjtött és a leggyakrabban felmerülő kérdésekre válaszokat adó kézikönyvet kapnak a betegek.

Egyedi illusztrációk

Könnyebb megértést jól illusztrált ábrák, valamint képek segítik

Könnyen hordozható, kisméretű

A könyv szerkesztésénél fő szempont volt, hogy a betegek bárhova magukkal tudják vinni a kézikönyvet és szabadidejükben olvasni tudják.

Hiteles információk

Felmerülő kérdéseire közvetlenül az orvostól kaphat választ.

Dr. Czigléczki Gábor: A derékfájdalom és porckorongsérv otthoni kezelése termékről 5 értékelés

 1. Kati

  Nagyon jó

 2. László

  Ez a könyv rendkívül hasznos tippeket és praktikákat nyújt a derékproblémák kezelésére, aminek köszönhetően érezhető javulást tapasztaltam a fájdalom csökkentésében, valamint könnyebben tudtam végezni a munkámat és nyugodtabban tudtam aludni.

 3. Dóra

  Tele van érdekes infóval

 4. Veronika

  A tanácsok javították a komfortérzetemet.

 5. Sándor

  Ez a könyv hasznos és informatív útmutatást nyújt arról, hogyan lehet hatékonyan kezelni a hátfájdalmat. A benne található gyakorlatok és tippek segítenek enyhíteni a fájdalmat, és megértést nyújtanak a probléma kezeléséhez. Ajánlom mindenkinek.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…